Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
This board is now closed. The Blackhole image ended in 2020.
The board will remain available in Read Only Mode, so all the posts from the last 15+ years are not lost.
We thank you for being part of the community for the last 15+ years.
You can join the OpenBh board if you have not already done so at www.openbh.net.
Kiedy doczekamy się prawidłowej pracy modułów w górnym i dolnym slocie CI??W chwili obecnej opcja wysokiego bitrate działą tylko przy włożonym module TNK HD w górnym slocie a w dolnym już nie.No i druga sprawa: po restarcie enigmy2 moduł TNK HD i Cyfrowego Polsatu nie jest rozpoznawany!!!Kiedy to zostanie naprawione??
Przecież to nie jest sprzęt za 200zł tylko 9 razy więcej!!!I prawidłowe działanie wejść na moduły dostępu powinny działać od początku!!!Przecież to 2 razy CI to ma działać a być tylko chwytem na klienta i atrapą.
Kiedy doczekamy się prawidłowej pracy modułów w górnym i dolnym slocie CI??W chwili obecnej opcja wysokiego bitrate działą tylko przy włożonym module TNK HD w górnym slocie a w dolnym już nie.No i druga sprawa: po restarcie enigmy2 moduł TNK HD i Cyfrowego Polsatu nie jest rozpoznawany!!!Kiedy to zostanie naprawione??
Przecież to nie jest sprzęt za 200zł tylko 9 razy więcej!!!I prawidłowe działanie wejść na moduły dostępu powinny działać od początku!!!Przecież to 2 razy CI to ma działać a być tylko chwytem na klienta i atrapą.
Od dluzszego czasu jest problem zgloszony do teamu co pisze drivery; reakcji nie widze jak narazie ........
Podpytam goscia co ma kontakt z producentem zobaczymy co odpowie .
Od dluzszego czasu jest problem zgloszony do teamu co pisze drivery; reakcji nie widze jak narazie ........
Podpytam goscia co ma kontakt z producentem zobaczymy co odpowie .
Jedyne co wiem to ze beda pracowac nad tym nie podano zadnego terminu kiedy mniej wiecej mozemy sie spodziewac poprawek oraz czy to bedzie w najblizszym update czy kolejnym.
Tak jak mowie obiecali sie przyjrzeć; problem opisałem podeslalem post kolegow z tego dzialu wiec mysle ze bedzie ok.
Witam,
Ja mam innego rodzaju problem. W górnym slocie Moduł TNK HD jest widoczny - moduł CI POLSATu działa prawidłowo.
W dolnym slocie TNK HD działa ale jest straszna piceloza na właczonym wysokim bitrate. Moze ktoś miał taki problem.
Witam,
Ja mam innego rodzaju problem. W górnym slocie Moduł TNK HD jest widoczny - moduł CI POLSATu działa prawidłowo.
W dolnym slocie TNK HD działa ale jest straszna piceloza na właczonym wysokim bitrate. Moze ktoś miał taki problem.
Mam nadzieję, że już niedługo będą działać oba sloty CI !!! To jest tuner z wyższej półki i z modułami CI nie powinien mieć żadnych problemów.Kupiłem go ze względu na dwa sloty CI i dwa czytniki jak również ze względu na dwie głowice.A wydają prawie 2 tys. zł to takie standardowe rzeczy powinny działać od strzału.Tak samo PIP. Wielu moich znajomych jest w czasie kupna nowego tunera i chcieliby kupić jak ja VU+DUO ale czekają czy w obu slotach CI będzie poprawnie działała poprawnie obsługa wysokiego bitrate i czy ten problem zostanie naprawiony że po restarcie enigmy2 moduł TNK HD i Cyfrowego Polsatu nie jest w ogóle widziany i trzeba mimo restartu enigmy2 robić ponownie pełny restart tunera. Jest to bardzo uciążliwe. Bardzo proszę o nieustanną interwencję w tej sprawie,aby te problemy zostały w końcu naprawione i żebyśmy mogli cieszyć się tym sprzętem a nie mieć nieustanny niesmak po jego kupnie.
Bardzo proszę o nieustanną interwencję w tej sprawie. Liczę również że niebawem ukażą się nowe sterowniki które rozwiążą ten problem.
Niestety po dzisiejszej aktualizacji sterów nic sie nie zmieniło z CI !!!
Proszę o interwencję w tej sprawie. U mnie, w górnym slocie moduł TNK HD nie działa - natomiast w dolnym co chwila poszatkowany ekran.
Moduł Polsat w gornym działa prawidłowo w dolnym natomiast podobnie jak TNK HD ekran co chwile poszatkowany.
Miałem nadzieję że poprawią to - ale jak na razie nic z tego.
Jest jeszcze jeden problem przy module polsatu i karcie C+ , można zapomnieć o oglądaniu HBO HD , HBO COMEDY HD , po chwili zacięcie i koniec. Ale już znalazłem rozwiązanie -trzeba pozbyć się tego bubla zwrócić sprzedawcy sprzet jest nie zgodny ze specyfikacją techniczną .Zamiast dwóch slotów CI mamy jeden i to jeszcze nie do końca sprawny.W tych okolicznościach powinien być dużo tańszy bo drugi slot CI to atrapa. I jeszcze odnośnie dwóch tunerów .Co z tego że są dwa tunery skoro po włączeniu zapisu tuner zachowuje się jak jednogłowicowy. Kupiłem ten sprzęt bo chciałem mieć trzy platwormy w jednym tunerku i gdybym pozbył się swojego starego ferdka miałbym 3 ale obonamenty.Gdyby ktoś myślał że to tylko wina naszych operatorów dodam że najnowszy moduł ASTONA ma te same problemy. Ten sprzęt to totalna porażka a napewno jego oprogramowanie (o ile o nie tylko chodzi bo jak nie to kaplica), a osoby odpowiedzialne za taki stan mają to w nosie ciekawe czy dalej będą tacy bierni jak ludzie zaczną zwracać tunerki i bardziej zostanie naglośniona cała sprawa.
Niestety nadal występują te same problemy:
Po restarcie enigmy nie widzi modułów - trzeba wachlować.
Dolny nadal nie działa prawidłowo. Górny działa poprawnie.
Witam
Moj pierwszy post na forum i narzekanie. Czy coś wiadomo o poprawkach na temat wykrywania modulów w vu duo? Przyznam, ze to jedyna rzecz do , której sie czepiam w tym tunerze, ale jest dla mnie mocno irytujaca. Dzis wyszla kolejna wersja driverow i o modulach nadal cisza.
Czy producent cos z tym zrobi? Jakies sygnaly sa?
Pozdrawiam
Jest powiadomiony o tym ze jeszcze nie smiga wszystko tak jak powino ale moim zdaniem umiescili to gdzies dalej na liscie poniewaz biora i teraz pierwsze miejsce to doprcowanie driverow nowego boxa ultimo i wszytko jest pod to robione.
Ja im przypominam tak raz na miesiac gdzies o naszych problemach.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.