Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
This board is now closed. The Blackhole image ended in 2020.
The board will remain available in Read Only Mode, so all the posts from the last 15+ years are not lost.
We thank you for being part of the community for the last 15+ years.
You can join the OpenBh board if you have not already done so at www.openbh.net.
Witam
Czy ktos moglby przyblizyc temat transcoding bo nie za duzo moge znalesc po polsku na forum, czyli co to jest do czego sluzy jak najlepiej wykorzystywac.
A 2 moje pytanie tyczy sie portow 8001, 8002 czym sie roznia ktore najlepiej stosowac i dlaczego?
Ostatnie moje pytanie jest o port 8003 wyczytalem ze soft 2.0.7 ma juz obsluge tego portu jako proxy czy cos, ale prosze o przyblizenie tematu z rozpiska jak ma ktos pojecie i wiedze
Dzieki i pozdrawiam
Witam też mam z tym problem chodzi o stream na zewnątrz sieci
mam stały ip zewn. i wiem że port 8001 jest używany do streamu bez zmiany bitrate a 8002 używa transcodowania i można zmniejszyć wielkość danych wysyłanych z np 4000 kb/s na np 500kb/s gdy mamy słaby upload lub na zewnątrz słaby download ale nie wiem czemu mi nie odpala w 8002 porcie jak kliknę ikonkę streamu w openweb z prawej strony natomiast pierwsza z portem 8001 działa ale tnie jak chol..a ,
Do tego mam problem bo nie wiem jak ustawić tuner aby mając dwie głowice (dual dvb-s2) chciałbym że gdy ktoś ogląda coś na tunerze w domu a ja chcę coś streamować żeby nie przełączało kanału na tunerze tylko żeby korzystało z drugiej głowicy do streamingu.
TZN
głowica nr 1 - oglądanie na tunerze lokalnie
głowica nr 2 - streaming
lub odwrotnie ale nie widziałem w tunerze takiej opcji.
A to jest denerwujące bo ktoś ogląda np HBO a ja chcę oglądać TVP po streamingu to przełącza mi z HBO na TVP , a tak mi ta druga głowica jest zbędna , ale nagrywanie programów działa ok.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.