Vu+ UNO 4K SE problem z wgraniem oprogramowania

nthomass

Vu+ Newbie
Witam,
Zakupiłem niedawno Vu+ UNO 4K SE i postanowiłem zmienić oprogramowanie. Ale niestety po wgraniu jakiegokolwiek oprogramowania tuner nie uruchamia się. Pojawia się tylko ekran z planszą początkową i stoi. I tak jest z każdym oprogramowaniem. Jest dostęp do tunera przez FTP oraz OpenWebif. Szukałem logów ale nic nie znalazłem. Po prostu ich nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak.
Pozdrawiam

A image da się wgrac miga usb jak amsz tam kontorlke? Możliwe ze box nie widzi twego usb , próbowałeś na innym ?
Formatowałeś usb do FAT32 ?
Wgrałeś strukturę katalogów tak jak jest w opisie ?
Zachowujesz procedurę wgrywania image ?

Jesteś pewny ze image się nie wgral ? Nie pojawia się nic po naciśnięciu Menu jak masz plansze początkowa ?

Napisałem że się wgrywa, że jest dostęp przez FTP i OpenWebif tylko się zatrzymuje przy uruchamianiu na pierwszym obrazku. I nie ma tu znaczenia jaki to jest soft.

Czylli rozumiem ze masz nowe image w boxie [ napewno ? } ; pojawia ci się menu konfiguracji image ?
Ale działa ci cos próbowałeś nacisnąć menu, pvr, epg przycisk.
Kiedys jak zrezygnowaliśmy z wizarda ustawień mialm podobnie było tylko widać bootlogo a po naciśnieciu menu image normalnie działało a ja się tak zapędziłem ze myslem ze cos jest z image.

Tak dla potomnych, jakby komuś zdarzyło się podobnie dla wszystkich co mają Vu+, niezależnie od wersji. Nie będę się rozpisywał. Na vuplus-support.org jest wszystko dokładnie opisane. Generalnie jest to usterka pamięci w tunerze i można wgrać tylko jeden określony soft openPLi 4.2. Myślę, że tylko ze względu na jego wielkość.

Tak dla potomnych, jakby komuś zdarzyło się podobnie dla wszystkich co mają Vu+, niezależnie od wersji. Nie będę się rozpisywał. Na vuplus-support.org jest wszystko dokładnie opisane. Generalnie jest to usterka pamięci w tunerze i można wgrać tylko jeden określony soft openPLi 4.2. Myślę, że tylko ze względu na jego wielkość.
Na pewno tak nie jest !!!
Gdzies robisz blad najpewniej cos z usb lub image którym wgrywasz [ złe katalogi ].

A tak wogole to wgrałeś to openpli ? Wielkość OBh jest taka sama

Na 100% źle wgrywa. Bez problemu wgrywam i mam praktycznie wszystkie image dostępne na ten tuner ( mam 6 aktualnie wgranych ).

Polecam wgrać do flash najpierw BH albo open BH a następnie do testów sprawdzać inne softy przez OMB.

Back