vu+

Mutv

Vu+ Newbie
Witam mam pytanko koledze pomoagam skonfigurować dekoder i mamy problem kupił antenkę do dekodera ale w ogóle nie łaczy z interetem ... macie jakąś radę?

Podepnij do routera potem daj w image DHCP i powinien znalesc internet po kablu.

O co chodzi w tym zdaniu " kupiłem antenkę " ?

w tym senk że nie może przez kabel Vu Uno 4K se posiada ten dekoder i podłączył antenkę do wifi do dekodera i nie możemy połaczyc sie z siecią... nie ma ip dekodera nie ma nic
proszę pomóż////

Przecież dekoder ten ma wbudowane wi-fi i nie potrzeba żadnej dodatkowej anteny. Uaktywnij wi-fi w ustawieniach systemu.

- Poprzez usb jeśli chcesz nowe image od początku załadować
- Poprzez online update jeśli chesz do wersji vt13 A>B>C>D

Może tak być jak nie robiles dawno update .
Jeśli robisz online update to przy tak duzej liczbie plikow może to trwac trochę czasu.
W samym online update nie wybierasz plikow po prostu je uruchamiasz. [ jeste pewny ze jesteś w sekcji online update anie widzisz plikow feed ].
Dobrze jest tez mieć backup jak by poszlo cos nie tak.
Najlepiej robic update co tydzień.

wchodzę w MENU - Info Panel - Menadzer Oprogramowania - aktualizacja oprogramowania i tam jest Dostepne aktualizacje: 326
zapodaj.net/eff169e5fda54.jpg.html

Aktualizacja zawsze jest ważna bo poprawi błędy doda nowe funkcjie sa tez zmiany w driverach.
Ogólnie ja bym update robił ale mając trochę czasu bo czasami może pójść cos nie tak.
Ogólnie w 95% przypadkow zawsze wszystko będzie ok.
Wiec jak będziesz miał czas to zrob.

Ale warto mieć backup by potem od now wszystkiego nie stawiac jak by cos padlo.

wlozylem pena w tylu odbiornika zrobiłem inicjalizacje ale niestety nie da rady wraz ten sam blad wiec chyba dysk potrzebny prawda ?
Nie do końca bo jak zamontujesz usb jako /usb lub /hdd to wtedy miejsce będzie.

W ogole to zaladowanie takiego usb do box-a to super sprawa ja mam tak w zero4k gdzie ścigamy sobie pliki ma filmy muzykę to tak jak bym miał mały dysk.
Kupilem sobie usb 64gb i wystarcza mi to na nagrywanie/sciąganie/picony itd.
Vti nie mam ale mysle ze działa podobie jak BH czy obh wiec update powinien isc.

Back